Het Kunsthuis18 in Naaldwijk geeft haar expositieruimte aan fotograaf Rachel de Liefde. Zij vult deze ruimte op een bijzondere wijze. In een tweedelige expositie genaamd Shy, presenteert de fotograaf uit Monster nieuw werk uit haar project Muurbloemen. Daarnaast is werk te zien van haar cursisten.

 

De Liefde studeerde af aan de Fotoacademie in Amsterdam als autonoom kunstenaar. Doorlopende thema’s in haar werk zijn sensualiteit, de kracht van het leven en vergankelijkheid. In het project Muurbloemen doet zij een onderzoek naar het spanningsveld tussen werkelijkheid en suggestie. In Shy wordt de kijker meegenomen naar een andere realiteit. De werkelijkheid, wordt door de fotograaf gemanipuleerd tot stillevens, die doen denken aan schilderijen van oude meesters. De Liefde: “De serie Shy gaat over verborgen verlangens. Kleine verhaaltjes die fluisterend door je gedachten stromen. Schoonheid, passie en liefde spelen daarin een grote rol, dat is waar het leven over gaat.”

 

Bijzonder aan deze tentoonstelling is dat ook leerlingen van De Liefde exposeren. Tijdens het geven van een fotocursus of masterclasses staan beleving en expressie voorop voor de fotograaf. In haar optiek is techniek niet het doel maar een gereedschap dat je helpt bij het ontluiken van de mooiste beelden. De Liefde is trots op haar cursisten: “Tijdens deze expositie geef ik mijn cursisten een platvorm om uit hun schulp te kruipen en zullen zij hun mooiste foto’s laten zien.

 

Muurbloemen | Shy is te zien van 12 oktober tot 10 november in Kunsthuis18, Zuideinde 6 2671 MH, Naaldwijk

Openingstijden: zaterdag | zondag 13:30 tot 16:30 uur. Ook online is het werk te bezichtigen via www.racheldeliefde.info.