Fotocoaching fotocursus

FotoClub Zuid-Holland

Fotograferen is fun

De leukste en meest creatieve FotoCursus voor iedereen haalbaar.

FOTOCLUB ZUID HOLLAND

Laat je innerlijke fotograaf vrij

Beleven

Samen een creatieve tijd beleven in een fijne en ontspannen groep.

Ontwikkelen

Doen is leren. De verdieping in fotografie op ieders eigen niveau.

Fotograferen

Werk aan algemene opdrachten of aan een eigen project.

Feedback

Tijdens de les-bijeenkomsten krijg je feedback op jouw gemaakte foto's.

Jouw stijl

Op zoek naar jouw fotografisch handschrift. Zet de wereld naar jouw hand.

Begeleiding

De Fotoclub wordt begeleid door Rachel de Liefde. Afgestudeerd aan de fotoacademie.

Exposeren

Laat je prachtige foto's zien tijdens een gemeenschappelijke expo.

Een Fotoclub maar dan net even anders.

Fotoclub Westland
FotoClub Westland
Fotoclub Westland
FotoClub Westland
fotoclub-zuid-holland

Filosofie

Het ontstaan van Fotoclub Zuid Holland

Een fotoclub met passie en gezelligheid. Laat ik vooropstellen dat fotograferen natuurlijk mijn passie is. En die passie wil ik graag delen. Na de academie ben ik gaan werken als fotograaf. Maar ik ben vooral een autonoom fotograaf. Naast mijn werk ben ik les gaan geven. Dat laatste vind ik echt geweldig.

Tijdens de workshops en cursussen kwam ik er achter dat een deel van mijn cursisten eigenlijk wel verder wilde met fotograferen maar niet goed weten hoe. Soms ontbreekt de inspiratie om verder ontwikkelen. Wat ik als docent natuurlijk erg jammer vind, want er zit zeker talent tussen. Zo ben ik op het idee van een FotoClub gekomen. Kleinschalig en gezellig. Het plezier in fotografie staat voorop. Het is een combinatie van les, bijeenkomsten en zelfstandig leren.

Je creativiteit wordt aangesproken

Door leuke thema's die je op je eigen manier kunt invullen, of het nu gaat om een zelfportret of het vastleggen van een straatbeeld. Kom je er niet uit met de techniek dan ben ik je aanspreekpunt.

Je creativiteit wordt aangesproken

We kunnen tijdens een bijeenkomst/les aan de slag in de studio met portretfotografie of stills. Ook gaan we mooie exposities bezoeken of lekker een keer naar buiten met z'n allen bij genoeg animo. 'Hoe werkt licht en wat kun je er mee beïnvloeden?' zijn steeds terugkerende onderwerpen. Want zonder licht geen foto. Er zijn presentaties van bekende of minder bekende fotografen. Want kijken aar andere fotografen en naar elkaars werk levert heel veel inspiratie op. Hoe maakt de fotograaf van standpunt, compositie enz.? Wat wil de fotograaf vertellen? Zo ontwikkel jij je beeldtaal.

Fotograferen is meer dan alleen techniek.

Fotografie gaat over emotie, het leven, de liefde en het moment. Tijdens de FotoClub ontwikkel jij je eigen handschrift. We komen één keer in de maand samen om het fotowerk te bespreken en even lekker bij te kletsen.

Iets voor jou?

Lijkt het jou ook leuk om meer met fotografie te doen?
Wil je inspiratie en je verder ontwikkelen?
Een avond vol gezelligheid en fotografie?

Kom een keer kijken voor een gratis proefles.

Fotografiecursus docent

RACHEL DE LIEFDE

Fotograaf / docent
Wie ben ik? Een fotograaf vol passie voor beeld en altijd bezig met kijken, en bedenken hoe ik mijn onderwerpen zo goed en mooi mogelijk vast kan leggen.

Mijn kunstfoto's zijn beelden die gemaakt zijn uit drang en passie, waarin ik emotie, vergankelijkheid, liefde, schoonheid en soms een vleugje erotiek samenbreng in poëtische beelden. Wil je weten wat ik maak neem een kijkje op site.

Ik wil laten zien dat fotografie meer is dan het maken van vakantieherinneringen. Je kunt de schoonheid van het leven vastleggen zoals je zelf wilt. Cursisten leren de geheimen kennen van de fotografie. Tijdens de cursus komen zij er achter dat de magie van een goede foto van hun eigen hand komt. Hoe gaaf is dat?

Ervaringen

Privecursus fotografie

Dan wil je verder!!!

De FotoClub Zuid Holland. Na de beginnerscursus  bij Rachel begreep ik mijn camera veel beter. Nu weet ik wat de mogelijkheden zijn van sluitertijd, diafragma en witbalans.

Nu volg ik "lessen" bij de FotoClub met veel plezier. Wat kan ik met mijn camera? Uitdagende opdrachten, een kijkje in de keuken van bekende fotografen, oefenen, bewust kijken en jezelf uitdagen vind ik sleutelwoorden voor deze fotoclub.

Met veel plezier, goede feedback en overleg met andere cursisten kom ik tot mooie beelden en kan ik mijn eigen beeldtaal ontwikkelen.

Helene T.

Fotoclub westland

Altijd op maat.

"Ik kijk er iedere maand weer naar uit! Rachel leert ons in haar fotoclub écht kijken naar je eigen werk en naar de foto's van de andere deelnemers, maar ook naar het werk van professionele fotografen. Wat zie je? Hoe hebben ze het uitgelicht? Waarom hebben zij het gemaakt. Wat is het verhaal?

Je krijgt afwisselende en uitdagende opdrachten; als groep of individueel, technisch én creatief. Maar altijd op maat. Zo blijf je samen in ontwikkeling."

Yvonne

Fotoclub Westland

Mijn hobby wordt alleen maar leuker.

Ik zit al een tijdje bij de FotoClub Zuid Holland op dinsdagavond. Super leuk! Rachel daagt je met de opdrachten uit om op een andere manier met fotografie bezig te zijn. Het bespreken van onze gemaakte foto's in de groep is altijd heel gezellig. Iedere keer is er ook een presentatie van een fotograaf waardoor ik ook veel inspiratie opdoe. Mijn hobby wordt alleen maar leuker.
Sonja P.
FotoCursus Westland

Creatief en inspirerend.

 Via de basiscursus ben ik doorgegaan naar de Fotoclub Westland om toch bezig te blijven met fotografie om niet het standaard kiekje te maken. Eén keer in de maand bespreken we samen met een aantal andere leden de uitdagende opdrachten die Rachel ons geeft. Iedere keer is leerzaam en inspirerend.

De tips en tricks die Rachel geeft en het leren van de andere leden heeft mij op een heel andere manier laten kijken naar fotografie.

Rachel daagt je uit om de creatieve fotograaf in je naar boven te halen.

Maureen

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden.
FotoClub Zuid Holland

Heb je ervaring nodig?

Voor de FotoClub heb je minimaal de basis nodig. Heb je dit onder de knie dan kun je gewoon instappen. Nog geen kennis? Volg dan de creatieve basiscursus. Meer info

Op welke avond is de bijeenkomst?

Elke derde dinsdag van de maand is er een leuke, gezellige, informatieve avond vol fotografie. Heb je mooie werk? Laat het zien.

Welke locatie hebben jullie?

De bijeenkomsten van de FotoClub Westland zijn in Maasdijk. Waar we genoeg ruimte hebben om afstand te houden. Ook werken we daar in een studio-setting.

Is meedoen aan de expositie verplicht?

Nee hoor, de expositie is zeker niet verplicht. Maar het is wel heel erg leuk om jouw werk te laten zien aan de rest van de wereld.

Fotoclub-westland-fotobesprekingen