FotoCursus | Westland

In 6 lessen, jouw perfecte plaatje

Attachment-1
 • Persoonlijke begeleiding
 • Intuïtief & Creatief
 • Haalbaar voor iedereen
basiscursus5
IMG_1902
fotocursus_web3
fotocursus_web8
curus-advanced-2-november-2019-(5-van-211)

Foto door cursist: Eveline

FotoCursus | Westland

Meer dan alleen een FotoCursus

Attachment-1

In 6 lessen, jouw perfecte plaatje

Fotocursus Rachel de Liefde

Foto door cursist: Eveline

 • Persoonlijke begeleiding
 • Intuïtief & Creatief
 • Haalbaar voor iedereen

Filosofie

Plezier in fotograferen staat voorop.
Ik wil een cursussen geven die voor iedereen haalbaar zijn.
Er zijn heel veel verschillende foto cursussen maar ze zijn lang niet allemaal effectief en gericht op beleving en je creativiteit. Vaak zijn zij gericht op het overbrengen van techniek met lastige termen en veel onduidelijke cijfertjes.

Voor mij is fotografie is meer dan dat. Uiteindelijk wil je toch ook iets vertellen met jouw foto. Hoe leuk of mooi het moment was waarop je de foto maakte. Of een prachtig stilleven wat je hebt gefotografeerd moet kunnen schitteren.
Je wilt de sfeer laten zien. En die sfeer heeft vaak te maken met gevoel. Maar hoe leg je dat gevoel vast? Daar gaan we mee aan de slag gaan. Alles kan en alles mag, voor iedereen is is er ruimte in de fotografiecursus. Experimenteren, creëren en leren.

De effectieve aanpak van de FotoCursus maakt het mogelijk binnen afzienbare tijd jouw perfecte plaatje te maken.

Waarom?

Samen een creatieve tijd beleven
Het is best lastig om een fotografie cursus te kiezen die bij je past. Er is enorm veel aanbod. Ik ga er vanuit dat je de docent kiest die bij jou past. Ik vind jou als persoon en jouw creativiteit belangrijker dan de techniek. Natuurlijk is techniek belangrijk en daar gaan we zeker mee aan de slag in begrijpelijke taal.

 

Maar...
Een technisch goede foto is nog geen mooie of interessante foto. We gaan dus net een stapje verder. Uiteindelijk is een cursus fotografie ook een beleving. Een zoektocht naar jouw creativiteit met de camera als middel. Centraal staat jouw plezier in creëren van een mooi beeld met fotografie en daar moet je je camera voor leren kennen.

Cursusboek

Een gratis speciaal samengesteld cursusboek bij aanvang van de Fotografie cursus Advanced en de Master FotoCursus. Een handige hand-out bij de introductie cursus Debut.

Support

Een eigen socialmedia groep voor jouw fotocursus groep. Hier kan je tijdens de cursus en 3 maanden na de fotografie cursus vragen stellen. Tevens staan hier alle thuisopdrachten.

Docent

Begeleiding door Rachel de Liefde. Afgestudeerd aan de academie. Regelmatig kun je haar werk bezichtigen op verschillende exposities.

Rachel de Liefde fotografie

RACHEL DE LIEFDE

 

Fotograaf / docent
Wie ben ik? Een fotograaf vol passie voor beeld en altijd bezig met kijken, en bedenken hoe ik mijn onderwerpen zo goed en mooi mogelijk vast kan leggen.

Mijn kunstfoto's zijn beelden die gemaakt zijn uit drang en passie, waarin ik emotie, vergankelijkheid, liefde, schoonheid en soms een vleugje erotiek samenbreng in poëtische beelden.

Ik wil laten zien dat fotografie meer is dan het maken van vakantieherinneringen. Je kunt de schoonheid van het leven vastleggen zoals je zelf wilt. Cursisten leren de geheimen kennen van de fotografie. Tijdens de cursus komen zij er achter dat de magie van een goede foto van hun eigen hand komt. Hoe gaaf is dat?

Laat je innerlijke fotograaf vrij

Twijfel niet aan jezelf. Ook jij kan een perfect plaatje maken. Ik heb al veel mensen cursus gegeven die geen enkele ervaring hadden met hun prachtige camera. Met veel plezier maken zij nu prachtige foto's. Zorg dat je er bij bent want een cursus zit zo vol. Er is maar plaats voor 6 deelnemers. Dus veel aandacht voor jou!

Kies de cursus die bij je past

Rachel de Liefde Fotografie Kunst | Cursus

Workshop: Debut | Introductie

Maak die "Click" met jouw camera

Maak die “click” met jouw camera in 1 dagdeel!

Workshop | Debut

Eigenlijk kan je deze FotoCursus zien als een Speeddate. Je leert tijdens de FotoCursus op een gemakkelijke en ontspannen manier jouw camera beter kennen.  Maak die "click".

We gaan aan de slag met de twee belangrijke instellingen op jouw camera, het diafragma en de sluitertijd. Hiermee maak jij al binnen deze ochtend mooiere foto's.

Als het weer het toe laat gaan we lekker buiten en brengen we het geleerde gelijk in de praktijk. Je wilt immers fotografen. Je krijgt kleine oefeningen zo krijg je jouw camera onder de knie. Bovendien heb op dat moment alle tijd om vragen te stellen.
Zit het weer niet mee? Geen nood. Dan blijven we lekker binnen en werk je in jouw eigen ministudio.

Voor wie

Deze dag is voor iedereen die wel een mooie camera heeft maar niet weet hoe deze werkt en snel resultaat wil.

Resultaat in 1 dagdeel

 • Zo’n prachtige foto met een wazige achtergrond.
 • Geen bewogen foto’s meer.
 • Een spannende compositie.


Wat heb je nodig?

 • Camera (Systeem/ spiegelreflex ( manueel in te stellen))
 • Geheugenkaartje
 • Volle batterij
 • Handleiding van je camera (als je die nog hebt)


Inclusief:
Koffie/ thee en wat lekkers
Aantal: doorgang bij minimaal 5 deelnemers.
Locatie:
Den Haag of Monster of op aanvraag van vaste groep op locatie.
Tijdsduur:
2,5 uur

Cursusagenda


fotocursus rachel de liefde

FotoCursus: Advanced | Basis

De geheimen van fotografie in 6 creatieve lessen

Leer de geheimen van fotografie kennen

 

De FotoCursus in Zuid Holland

Wil je meer dan alleen de basistechnieken leren?
Vind jij techniek alleen ook zo saai?
Wil jij zelf beslissen hoe je foto eruit ziet?

Volg een Fotografie Cursus en leer je camera kennen.
Na 6 creatieve lessen nooit meer in de automatische stand.
Incl. leuke en leerzame reader.
Niet alleen techniek maar ook veel ruimte voor creativiteit.

Doe mee aan de FotoCursus en er gaat een wereld open!

Allemaal knopjes
Heb jij ook zo'n mooie camera maar geen idee waar al die knopjes voor zijn? Staat hij altijd daarom in de automatische stand? Maak je soms een voltreffer?

Met deze fotografiecursus laat je een mooie foto niet meer over aan het toeval. De komende 6 lessen gaan we aan de slag met je eigen camera.
Door middel van leuke, creatieve en leerzame oefeningen maak jij straks alleen nog maar voltreffers.

Wat gaan we doen?
Tijdens de FotoCursus leer je de camera zo goed kennen waardoor het ‘perfecte plaatje’ geen toeval meer is. Zo leer je omgaan met sluitertijd en diafragma.
Bijvoorbeeld voor het maken van zo’n mooie wazige achtergrond. Natuurlijk behandelen wij ook de ISO, witbalans en compositie. Hoe ga je om met licht?
Hoe meet ik licht, wat is een histogram?

Waarom maak je een foto?
Je legt voor jouw belangrijke momenten vast. "Wat wil jij vertellen"?. We bekijken werk van bekende fotografen. Tijdens de cursus kijken ik naar jouw interesse en waar je kracht zit in de foto" die je maakt. Kortom, binnen de cursus is er alle ruimte voor experiment en je creativiteit.
Aan het begin van elke les bespreken wij de foto’s die je tussen de lessen door hebt gemaakt. Je leert veel van kijken naar elkaars werk.

Na 6 bijeenkomsten heb je een een geweldige "Click" met de camera.

De FotoCursus in Maasdijk: geen onpersoonlijk zaaltje, maar een gezellige inspirerende plek waar je ook nog de kans hebt om door de prachtige fotoboeken te snuffelen die in de boekenkast staan.

Tijd: 6 lessen avond of 6 lessen zaterdag ochtend
Plaats: Maasdijk
Avond lessen: 19:30 - 21:30
Weekend lessen: 10:00 - 12:00

Wat heb je nodig?

 • Camera (Systeem/ spiegelreflex (manueel in te stellen))
 • Geheugenkaartje
 • Volle batterij
 • Handleiding van jouw camera (als je die nog hebt)
 • Statief als je die hebt

Maximaal 6 personen
Ik werk in kleine groepen van maximaal 6 personen – wacht dus niet te lang met aanmelden

Op maat
In overleg is een cursus op maat voor een groep mogelijk, ook op locatie. Bel voor meer informatie 06 5589 8381

 

Cursusagenda


FotoCursus: Master

Privécursus | Ontdek in 3 maanden wie jij bent als fotograaf

100% aandacht voor jou

Een face to face FotoCursus.

In de Master FotoCursus gaan we verder dan alleen techniek? We gaan opzoeken wie jij bent als fotograaf. Binnen 3 maanden beheers jij de kennis om je te  ontwikkelen en jouw eigen stijl te vinden.

De privélessen inplannen.

Dit kan zowel in de avond als overdag. Het inplannen kan flexibel en dynamisch worden ingezet voor de meest effectieve leercurve en het beste resultaat.

Wat gaan we doen?

Tijdens de FotoCursus leer je de camera zo goed kennen dat het ‘perfecte plaatje’ geen toeval meer is maar jouw creatie. Zo leer je omgaan met sluitertijd en diafragma. Bijvoorbeeld voor het maken van een mooie wazige achtergrond. Natuurlijk behandelen wij ook de ISO, witbalans, compositie. Hoe ga je om met licht? Hoe meet ik licht, wat is een histogram? We gaan in op het gebruik van licht. Hoe zet je licht in en hoe zet je het naar jouw hand. 

Creativiteit en meer.

We bekijken werk van bekende fotografen. Wat was het concept, hoe hebben zij het aangepakt. We lezen foto's.
Aan de hand van opdrachten onderzoeken we waar jouw kracht zit in beeldtaal. Kortom, binnen de FotoCursus is er alle ruimte voor experiment en jouw creativiteit.
In de MasterCursus fotografie is er dus meer ruimte voor je creativiteit, experiment en het ontwikkelen van jouw stijl. Wat wil jij vertellen aan de kijker. Waarom maak ik deze foto? Hoe vertel ik zonder woorden?

Veel praktijk.

Tijdens de ontmoetingen gaan we aan de slag met fotografie en maak je naast de opdrachten in de les ook thuisopdrachten. De opdrachten zullen in de loop van de cursus steeds meer op jouw interesse worden toegepast.

De FotoCursus locatie.

Dit is mijn studio in Den haag of Maasdijk geen onpersoonlijk zaaltje, maar een gezellige plek waar je ook nog de kans hebt om door de prachtige fotoboeken te snuffelen die in de boekenkast staan.

Wat heeft je nodig?

Een camera die je handmatig kunt instellen. De verschillende lenzen als je deze hebt. Een statief is sterk aanbevolen.
Een computer en fotobewerkingsprogramma (bij voorkeur Adobe photoshop)

Tijd: 10 dagdelen | 2 uur.
Lestijden: op afspraak.

Op basis van privélessen.
Plaats: Monster (Westland) of Den Haag op de rand van Rijswijk.

CursusagendaInclusief:
Koffie/ thee en wat lekkers
Locatie:
Den Haag, Monster of Maasdijk (in overleg).
Tijdsduur:
2 uur

Rachel de Liefde fotografie

FotoCursus: Privé

Privécursus | Cursus Advanced op maat

100% aandacht voor jou

Een face to face FotoCursus.

We volgen de stappen als de FotoCursus Advanced. Omdat je alleen bent of met z'n twee is meer aandacht voor jou. Ook kunnen we het meer toespitsen op een speciale hulpvraag. Ga jij een mooie reis maken en wil je meer weten hoe je een landschap moet fotograferen of ben je juist heel erg geinteresseert in het maken van portretten dan gaan we daar wat dieper op in tijden de cursus.

De FotoCursus in Zuid Holland

 • Wil je meer dan alleen de basistechnieken leren?
 • Vind jij techniek alleen ook zo saai?
 • Wil jij zelf beslissen hoe je foto eruit ziet?

Doe mee aan de FotoCursus en er gaat een wereld open!

Volg een fotografie cursus en leer je camera kennen.
Na 6 creatieve lessen nooit meer in de automatische stand.
Incl leuke en leerzame reader.
Niet alleen techniek maar ook veel ruimte voor jouw creativiteit.

De privélessen inplannen.

Dit kan zowel in de avond als overdag. Het inplannen kan flexibel en dynamisch worden ingezet voor de meest effectieve leercurve en het beste resultaat.

Allemaal knopjes.

Heb jij ook zo'n mooie camera maar geen idee waar al die knopjes voor zijn? Staat hij altijd daarom in de automatische stand? Dan maak je soms een voltreffer. Met deze FotoCursus laat je een mooie foto niet meer over aan het toeval.
De komende 6 lessen gaan we aan de slag met jouw camera. Door middel van leuke, creatieve en leerzame oefeningen maak jij straks alleen nog maar voltreffers.

Wat gaan we doen?

Tijdens de FotoCursus leer je de camera zo goed kennen waardoor het ‘perfecte plaatje’ geen toeval meer is. Zo leer je omgaan met sluitertijd en diafragma. Bijvoorbeeld voor het maken van zo’n mooie wazige achtergrond. Natuurlijk behandelen wij ook de ISO, witbalans, compositie. Hoe ga je om met licht? Hoe meet ik licht, wat is een histogram?
Er is nog een reden voor het maken van een foto; "wat wil jij vertellen". We bekijken werk van bekende fotografen. Tijdens de cursus kijken we naar jouw interesse en waar jouw kracht zit in de foto die je maakt. Kortom, binnen de cursus is er alle ruimte voor experiment en jouw creativiteit.
Aan het begin van elke les bespreken wij de foto’s die je tussen de lessen door hebt gemaakt. Je leert veel van kijken naar elkaars werk.

Na de FotoCursus heb je een een geweldige "Click" met de camera.

De locatie.

De FotoCursus in Monster geef ik op mijn thuisbasis: geen onpersoonlijk zaaltje, maar een gezellige plek waar je ook nog de kans hebt om door de prachtige fotoboeken te snuffelen die in de boekenkast staan.

Wat heb je nodig?

 • Camera (Systeem/ spiegelreflex ( manueel in te stellen))
 • Geheugenkaartje
 • Volle batterij
 • Handleiding van jouw camera (als je die nog hebt)

Maximaal 2 personen

Inclusief: Koffie/ thee en wat lekkers

Locatie:
Den Haag, Monster, Maasdijk of op aanvraag van vaste groep op locatie.

Tijdsduur: 1,5 uur
Tijd: in overleg
Plaats: Monster (Westland) of Maasdijk

Meer fotografie...

Heb jij al ervaring en wil je graag naar een Fotoclub maar niet zo'n stoffige. Dan is FotoClub Westland misschien iets voor jou. Een Fotoclub die net even anders is. Een combinatie van lessen, bijeenkomsten en zelfstandig leren. Met een leuke groep mensen ga je aan de slag met fotografie en verdieping.

Liever zelf aan de slag tijdens een masterclass? Dit is altijd op maat. Ook hier heb je enige ervaring nodig. Je hebt de 100% aandacht omdat je alleen bent.

Loods-rachel-de-liefde-fotocursus2
Loods-rachel-de-liefde-fotocursus1
Loods-rachel-de-liefde-fotocursus6

Fotografie | Workshop | Masterclasses

Fotocursus Rachel de Liefde

FotoCursus: Stilleven

Masterclass | 100% aandacht in de studio

De geheimen van een stillleven

Wil jij in alle rust een mooi stilleven maken in een echte studio?

Wat is nou eigenlijk een stilleven? Als je op google gaat zoeken dan kom je als eerst de omschrijving tegen van Wikipedia

Een stilleven is een artistieke compositie (schilderij, tekening, foto) van roerloze of levenloze objecten, die met zorg zijn belicht. Met het schilderen van een stilleven kan een schilder zich concentreren op de compositie en op het gebruik van kleur en toonwaarde, het vloeiende onderscheid in kleurnuances tussen de lichtste en donkerste partij. .

Deze omschrijving dekt wel de lading. Je kan een scene maken zoals je het wil, belichten zoals jij het wil en manipuleren zoals jij het wil.

Zet de wereld naar jouw hand

Natuurlijk is het maken van een mooi stilleven meer dan alleen wat spullen bij elkaar leggen. Je leert hoe je licht kan vormen. Hoe je een structuur kan laten zien. Maar ook hoe belangrijk een mooie goede compositie is. Dat laatste kan je natuurlijk ook inzetten bij elke andere shoot. Denk aan portret of landschapsfotografie.

Als fotograaf speel en schrijf je met licht. Je laat zien wat je belangrijk vindt, laat wegvallen waar je niet de aandacht op wil vestigen. Jij hebt dus de volledige regie. Je kan in alle rust werken want jouw decor zal nooit verveelt raken op plots naar de toilet moeten.

Werken in de fotostudio

Het fotograferen op je keukentafel is leuk en dat moet je natuurlijk blijven doen want ook daar kan je de mooiste foto's maken. Maar de beleving om in een studio te werken waar je alles bij de hand hebt is goud waard. Je kan een stilleven maken zoals jij hem wil. Hoe gaaf is dat!

Wat is het programma

We zijn ongeveer drie uur bezig met deze masterclass, dit is afhankelijk van het aantal deelnemers.
Je kunt verwachten...

 • Ontvangst koffie/thee en versnapering
 • Korte presentatie, analyse stillevens en het gebruik van licht.
 • Het maken van jouw tableau.
 • Camera instellen en definitieve foto maken.
 • Afsluiting

Meedoen aan de masterclass stilleven fotografie?

Zorg dat je erbij bent. Er is op de masterclass maar plaats voor 2 personen. Alle spullen zijn aanwezig maar natuurlijk mag je ook zelf attributen meenemen voor jouw stilleven.

Wat heb je nodig?
 1. Camera met instelmogelijkheden
 2. Geheugenkaart
 3. Volle batterij (liefst 2)
 4. Statief als je deze hebt.
 5. Eigen spullen voor jouw stilleven als je dat wil.

Tijdens de workshop is er koffie/thee en wat lekkers.

Cursusagenda


Fotocursus Rachel de Liefde

FotoClub: Westland

Beleef samen fotografie en ontwikkel jezelf

Beleef samen fotografie en "Ontwikkel"

De fotografiegroep op maat!

 • Fotografie op jouw tempo
 • Begeleiding en feedback
 • Creatief en inspirerend
 • Gezellig en ongedwongen
 

Geen inspiratie?
Pak jij je camera nog wel eens? Fotografeer je nog in de manuele stand? Heb je geen inspiratie?
Zou je best wel verder willen met fotograferen maar weet je niet hoe?
Kom dan naar de fotografiegroep en beleef samen met andere een gezellige avond vol fotografie.

Wat gaan we doen?
We komen 1 keer in maand samen. Je werkt aan opdrachten die speciaal voor jouw op maat zijn. Of je werkt aan een project die je zelf hebt bedacht. Alles kan, alles mag. Jouw interesse staat voorop. We bespreken jouw foto's tijdens de bijeenkomst. Je krijgt feedback en tips. Heb je technische vragen dan kan je die natuurlijk stellen. Ook houd ik je op de hoogte van mooie exposities. Bespreken we fotografen en hun werk. Gaan we verder met kijken en analyseren van fotografie. De locatie is ingericht als studio dus we gaan ook lekker aan de slag op de avond zelf.

Een plekje reserveren?
Elke 3de dinsdag in de maand is er een bijeenkomst. We beginnen om 19:30 tot 21:30. Waarschijnlijk loopt het wat uit dus houd daar rekening mee. In schoolvakanties overleggen we samen een andere datum. Wanneer je je aanmeldt geef ik je zo spoedig mogelijk door wanneer we starten. De “Ontwikkeling" groep gaat door met minimaal 4 deelnemers.

Wat kost het?
37,50 per maand.
Neem je een abonnement ben je natuurlijk goedkoper uit.

Ik heb er zin in. Ik hoop jullie ook.

 

Cursusagenda


Rachel de LIefde fotografie | Fotografiecursus

FotoCursus: Bedrijven/groepen

Fotografie | Op maat voor jouw uitje

Leuke, creatieve workshop fotografie voor bedrijven en uitjes

Fotografie is voor iedereen toegankelijk

Een leuke en ontspannen workshop fotografie waar je ook nog wat van kan leren? Dan is een Workshop fotografie wellicht geschikte activiteit. Ik bied verschillende op maat gemaakte workshops, trainingen en cursussen fotografie aan.

Flexibel, dus altijd op maat. Techniek en praktijkoefening worden afgewisseld. Dit betekent dat je gelijk resultaat hebt na dat de lesstof is aangeboden. Alle foto's die worden gemaakt worden in de workshop besproken zodat de deelnemer persoonlijke tips en tricks krijgt. Met de handige spiekbrief opzak maakt iedereen na één workshop al mooie foto's.

Bij jou of bij mij? Alles is mogelijk. De fotografie workshop kan bij mij in de studio maar kan op op locatie door heel Nederland.

Hand-out

 • Een gratis speciaal samengestelde hand out bij aanvang. Deze hand-out is makkelijk mee te nemen in je fototas en dus altijd bij de hand. Want spieken mag.

Beleving

 • Voorop staat natuurlijk het samen zijn van de groep. Of het nou gaat om teambuilding of een gezellig dag met vrienden en familie. Ondertussen maak je ook nog die "click" met je camera.

Docent

 • Begeleiding van docent Rachel de Liefde. Afgestudeerd aan de academie. Regelmatig kun je aan werk bezichtigen op verschillende exposities.
Fotocursus Rachel de Liefde

Cadeabon: Fotografie

Het leukste cadeau om te geven

Een creatief cadeau met waarde

Verras iemand met de originele Cadeaubon Fotografie.
Je kunt de bon gebruiken voor een inspirerende FotoCursus.
Maak iemand gelukkig met een creatief cadeau van waarde.

De ontvanger van de Cadeaubon Fotografie kan zelf kiezen waarvoor hij of zij de bon gaat gebruiken. Je hoeft je daarom als gever geen zorgen te maken, want het cadeau past altijd.

De ontvanger kan kiezen uit één van de vele cursussen of workshops, of misschien wel een privéles.

Cursusagenda


De beste FotoCursus in het Westland van introductie tot master

Debut

€ 40 . 1 dagdeel
 • Introductie fotografie
 • Hand-out
 • Baas over eigen camera
 • Support online
 • Vind de fotogaaf in jezelf
 • Fotobewerking
 • Incl. privé lessen

Advanced

Van 225, voor 199,- . 6 lessen
 • Introductie fotografie
 • Cursusboek
 • Baas over eigen camera, m-stand
 • Support online
 • Vind de fotogaaf in jezelf
 • Fotobewerking
 • Incl. privé lessen

Master

€ 1450 . 3 maanden privé
 • Introductie fotografie
 • Cursusboek
 • Baas over eigen camera, m-stand
 • Support online
 • Vind de fotograaf in jezelf
 • Fotobewerking
 • Incl. privé lessen

GRATIS SPIEKBRIEF

Ken je dat?
Ben je lekker bezig maar je krijgt maar geen onscherpte in je achtergrond.
Hoe zit het ook al weer met diafragma, sluitertijd enz.

Download de gratis spiekbrief en je hebt altijd een hulp bij de hand.

Succes