Fotocoaching fotocursus

Fotocursus Westland

Basis en meer...

De leukste en meest creatieve FotoCursus voor iedereen

 

Maak zelf het perfecte plaatje

Creatieve Fotocursus

FotoCursus Westland | Basis

De leukste en meest creatieve FotoCursus voor iedereen

 

Maak zelf het perfecte plaatje

In 6 weken leren fotografen

Haalbaar voor iedereen

Intuïtief & Creatief

Persoonlijke begeleiding

Maximaal 6 cursisten

Filosofie

Plezier in fotograferen staat voorop.

Voor mij is fotografie meer dan het overbrengen van techniek met lastige termen en veel onduidelijke cijfertjes. Een foto bestaat uit veel meer dan techniek. Je wil een klein verhaaltje vertellen met een foto. Hoe mooi omgeving was, hoe de sfeer van een bijzonder moment was of het maken van een prachtig stilleven.
Je wilt dus emotie laten zien. Dit heeft vaak te maken met gevoel. Maar hoe leg je dat gevoel vast? Daar gaan we mee aan de slag. Alles kan en alles mag, voor iedereen is er ruimte in de fotografiecursus. Experimenteren, creëren en leren.

De effectieve aanpak van de FotoCursus Westland maakt het mogelijk om binnen afzienbare tijd jouw perfecte plaatje te maken.

Waarom

Samen een creatieve tijd beleven bij FotoCursus Westland

Als docent vind ik jouw persoonlijke creativiteit belangrijker dan de techniek. Natuurlijk kun je pas jouw creativiteit in zetten als je de kennis hebt om een goede foto te maken. Daarom gaan wij op een creatieve manier de geheimen van fotografie en jouw camera ontrafelen met als doel jouw perfecte plaatje te schieten.

Anders gezegd...

Een technisch goede foto is nog geen mooie of interessante foto. We gaan dus net een stapje verder.
Uiteindelijk is een cursus fotografie ook een beleving. Een zoektocht naar je creativiteit met de camera als middel. Plezier staat centraal in creëren van een mooi beeld en daar moet je de camera voor leren kennen.

Leren is fun

Laat je innerlijke fotograaf vrij en ontwikkel jezelf

Twijfel niet aan jezelf. Ook jij kan een perfect plaatje maken. Je leert al doende je camera kennen tijdens de gezellige lessen vol creativiteit, tips en tricks. Ik heb al veel mensen les gegeven die geen enkele ervaring hadden met hun mooie camera. Met veel plezier maken zij nu prachtige foto's. Zorg dat je er bij bent want een cursus zit zo vol. Er is maar plaats voor 6 deelnemers. Dus veel aandacht voor jou! De cursus gaat door met minimaal 4 cursisten.

Wat gaan we doen tijdens de FotoCursus

Fotografiecursus docent
Cadeaubon fotografie

Docent

Rachel de Liefde

Na mijn studie aan de academie voor fotografie heb ik veel ervaring opgedaan. Deze ervaring en mijn kennis wil ik graag delen met jou.

Daarom geef ik met veel plezier en passie fotocursussen. Ik ben er van overtuigd dat iedereen kan leren fotograferen. Naast techniek is fotografie nog veel meer. Tijdens de lessen en de creatieve opdrachten leer jij out of the box te fotograferen. Je zal iedereen straks verrassen met jouw foto's. Ik heb er zin.

FotoCursus Westland
Fotocursus Rachel de Liefde

Les 1

Verras jezelf na de eerste les

In deze fotografie les gaan we aan de slag met het diafragma en hoe je deze op een creatieve manier kunt inzetten. Zo leer jij een wazige achtergrond maken die je mooi kunt inzetten bij bijvoorbeeld portretfotografie. Na deze les ga je met een goed gevoel naar huis.

FotoCursus Westland
Fotocursus-sluitertijden-Westland

Les 2

Hollen of stilstaan

Heb jij wel eens bewogen foto's. In deze fotografie les ontdek je hoe je dit kan voorkomen of juist kunt inzetten voor creatieve doeleinden. Leer hoe je beweging laat zien of juist de tijd stil zet. We werken met de sluitertijd en je leert welke invloed deze heeft op jouw foto. Verras jezelf. Misschien ga jij net als ik ook houden van de toepassingen-mogelijkheden die deze instellingen biedt.

Privecursus fotografie
FotoCursus basis Westland

Les 3

Jij hebt de regie

Je leert de camera helemaal in te stellen voor jouw beeld verhaal. Je weet inmiddels wat diafragma en sluitertijd en Iso-waarden zijn. Dus de eerste geheimen van fotografie heb je al te pakken.

creatieve fotocursus
FotoCursus Westland

Les 4

Geen toeval meer

Een mooie foto is geen toevalstreffer meer. Nu in de manuele stand van jouw camera kan werken gaan we kijken of we de foto technisch nog kunt verbeteren. Je leert jouw foto te beoordelen.

Privécursus Fotografie
Fotocursus-buitenles-westland

Les 5

Zet de wereld naar je hand

Nu weet je hoe je de camera kunt instellen en je kunt de foto zelfs al verbeteren tijdens jouw fotoshoot. Dan kan je nu gaan spelen of liever gezegd gaan experimenteren. Manipuleer jou foto en zet je creativiteit in.

Fotocursus-wesland-priveles
FotoCursus Westland

Les 6

Jouw beeldverhaal

Je bent nu instaat een kleine serie te maken en de technieken creatief in te zetten. Deze les gaan we ook in op de beeldtaal in fotografie en bespreken we bekende fotografen. Laat je inspireren.

Fotocursus basis - het Westland
Fotocursus Rachel de Liefde

Meer info

Wat nog meer

Tijdens de lessen werk je aan kleine opdrachten om aan de techniek van die week te wennen. Je hebt alle tijd om vragen te stellen. Omdat we een kleine groep hebben is er genoeg aandacht voor jou.

Aan het begin of het einde van de les bekijken we foto's van bekende fotografen. Ook bespreken we de thuiswerk opdrachten en is er ruimte om vragen te stellen.

Cursusboek

Je krijgt een gratis speciaal samengesteld cursusboek, bij aanvang van de FotoCursus Advanced en Master FotoCursus. Een handige spiekbrief voor in je fototas.

Support

Een eigen socialmedia pagina voor de Fotocursus. Hier kun je tijdens de cursus en 3 maanden erna vragen stellen. Tevens staan hier alle thuisopdrachten en inspiratie bronnen.

Docent

Begeleiding door Rachel de Liefde, afgestudeerd aan de Amsterdamse fotoacademie. Ik exposeer regelmatig met mijn werk.

Geef je op en investeer in jezelf.

Fotoclub Westland
Fotoclub Westland
Fotoclub Westland
Fotografie Cursus Westland

Startdata

Basiscursus Plus fotografie | 6 creatieve lessen
22 meiZaterdag10:00- 12:00Prijs € 225,- (Vol)
10 juniDonderdag19:30 - 21:30Prijs € 225,- (Vol)
1 septWoensdag19:30 - 21:30vanaf 1 aug Prijs € 250,-
27 oktWoensdag19:30 - 21:30Prijs € 250,-