Fotografie quotes & citaten

Fotografie quotes & citaten van beroemde fotografen

Fotografie quotes & citaten zijn net van die tegeltjes

Ken je die ook? Van die tegeltjes met waarheden of een andere korte tekst. Soms zijn ze leuk of grappig. Eigenlijk vind ik die Fotografie quotes & citaten ook zoiets. Enkele geven je zelfs inspiratie of zijn leerzaam. Ik heb er een paar voor je uitgekozen die ik zelf wel interessant vind.

Natuurlijk weet je nooit zeker of de desbetreffende fotograaf ze ook zo werkelijk heeft uitgesproken maar dat zal de pret niet drukken, toch?

fotografie Henri Cartier-Bresson citaten en quotes

Henri Cartier-Bresson

"Your first 10,000 photographs are your worst." – Henri Cartier-Bresson

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: dit is er één waar je als beginnend fotograaf echt vrolijk van wordt. ????

Cartier-Bresson was een Franse fotograaf in de twintigste eeuw. Hij fotografeerde beroemdheden maar hij maakte ook mooie foto's van het dagelijks leven. Bij hem leek alles vanzelf te gaan. Zo maakte hij altijd foto's op het beslissende moment.

fotografie Ansel Adams citaten en quotes

Ansel Adams

"Er zijn geen regels voor goede foto's, er zijn alleen maar goede foto's" - Ansel Adams 

Dat is een geruststellende gedachten, niet? Het geeft jou alle ruimte om het experiment aan te gaan, want een slechte foto kan het dus nooit zijn.

Ansel Adams was een Amerikaanse fotograaf uit de twintigste eeuw. Hij is vooral bekend geworden door zijn zwart-wit fotografie waarmee hij heel indrukwekkende landschapsfoto's heeft gemaakt. Alle grijstonen zijn in deze foto's te zien.

fotografie-Robert-Capa-citaten-en-quotes

Robert Capa

"If your photographs aren't good enough, you're not close enough."

Dat is er één om ter harte te nemen. Vooral als je op vakantie bent en je komt er thuis achter dat al je onderwerpen ergens heel klein op de foto staan.

De Hongaarse Capa ,van joodse afkomst, wordt geprezen als de grondlegger van de moderne fotojournalistiek en bouwde zijn reputatie als oorlogsfotograaf op door de stelregel na te leven: 'Als de foto niet goed genoeg is, komt dat omdat je niet dichtbij genoeg bent.'

Fotografie-Arnold-neweman-citaten-en-quotes

Arnold Newman

"A lot of photographers think that if they buy a better camera they'll be able to take better photographs. A better camera won't do a thing for you if you don't have anything in your head or in your heart." - Arnold Newman

Het maakt volgens Newman niet uit of jij nou de meest geavanceerde camera hebt of een klikklak camera. Met elke camera is het mogelijk een interessante foto te maken, zolang je maar een idee of gevoel in het beeld legt. Ik ben het daar helemaal mee eens.

Newman was een een Amerikaanse fotograaf die vooral bekend is geworden door zijn zwart-wit portretten van beroemdheden. Hierbij ging het hem niet zozeer om de beroemdheden zelf maar om het vertellen van een verhaal. Ik vind vooral zijn vlakverdeling en composities erg mooi.

fotografie Annie Leibovitz citaten en quotes

Annie Leibovitz

“Wat je in mijn foto's ziet, is dat ik niet bang was om verliefd te worden op deze mensen” - Annie Leibovitz

Annie Leibovitz was de allereerste vrouw die werkte als hoofdfotograaf bij de Rolling Stones. Maar misschien wel nog bijzonderder is, dat zij de laatste persoon is geweest die een portret heeft gemaakt van John Lennon.

[DISPLAY_ULTIMATE_PLUS]

Hallo, ik ben Rachel

Ik weet het zeker: iedereen kan leren fotograferen. Ook jij.

Met mijn persoonlijke, creatieve Fotocursus Westland leer ik jou de fotograaf in jezelf te ontwikkelen. Zo maak ook jij het perfecte plaatje zelf.

Wil jij leren fotograferen maar niet online?

Ik geef leuke, inspirerende fotocursussen in een creatieve ruimte waar iedereen zich thuis voelt en de fotograaf in zich zelf kan ontdekken.

Fotografiecursus docent

Kies de fotografie cursus die bij je past

FotoCursus Privéles en Coaching

FotoCursus Westland

Privéles Fotografie

De FotoCursus waarin jij en jouw leerproces centraal staan en je grote stappen maakt met jouw camera. Afgestemd op jouw hulpvraag.

 

Masterclass Fotografie

Naast techniek ontwikkel jij jouw eigen stijl en leer jij je camera kennen. Maak je eerste echte serie. Intensieve, creatieve FotoCursus van 3 maanden.

 

Fotografie & coaching

Voor iedereen met liefde voor fotografie. Heb je de basis van fotografie onder de knie. Heb je geen inspiratie of ben je op zoek naar verdieping?

 

Laat een reactie achter