Fotografie Rachel de Liefde

Rachel de Liefde AD

Berichtje uit de oude doos

Voorpagina nieuws… Woensdag werd ik door het Algemeen Dagblad gebeld of ik een interview wilde geven over mijn werk “Bevroren Vleugels”. Het project dat gaat over rouwen na zelfdoding. Deze serie wordt nu tentoongesteld in het museum Tot Zover in Amsterdam. Tegen een interview met het AD zeg ik natuurlijk geen nee, dat zul je begrijpen zeker als je mijn doel met deze serie kent.

Ik ben dit project begonnen omdat er voor de nabestaanden eigenlijk te weinig aandacht is, terwijl juist zij de consequenties dragen van wat hun geliefde heeft gedaan. Nu wil het lot dat deze week de zus van Koningin Maxima zich het leven heeft benomen. Hoe raar het ook klinkt, ik hoop dat dit helpt met de aandacht voor nabestaanden. Het een is moeilijk rouwproces vol vragen waar geen antwoorden op komen en waarin gedachten die niet meer te delen zijn. Wat als ik… Had ik maar …. zal nog lang blijven hangen in een ieders gedachten.

Met indringende maar mooie beelden hoop ik

Laat een reactie achter